hepsişifa 4

10 Kasım 2009 Salı

Kerevizin Faydaları - Ahmet Maranki

Özellikleri : Tohumları ile çoğaltılan kerevizde A, B, C vitaminleri vardır.

Önerilen Hastalıklar : Kereviz, baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur. Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açar, kanı pislikten temizler. Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir. Safra ifrazatını normale sokar. Böbrekleri çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar. Ses kısıklığına iyi gelir.

Kullanma Şekli : Kereviz haşlanmış sebze olarak, salatası veya çorbası yapılarak, yaygın şekilde tketilen bir gıda maddesidir.

Kereviz tohumları tatlandırıcı baharat olarak kullanılır. Baharatlık amaca dönük kereviz tohumu yemeklik tuz ile karıştırılarak "kereviz tuzu" adı altında piyasaya sürülür ve yemeklerde ve kokteyllerde olağan tuza alternatif bir ürün oluşturur.

Böbrek taşı için pırasa, maydanoz ve kerevizin sıkılmış suları veya 5dk. haşlanmış suları düzenli olarak hergün aç karna sabahları 1 su bardağı 3 ay boyunca, 3 haftalık kürler halinde birer hafta ara verilerek içilmelidir.

Ahmet Maranki

Kerevizin faydaları, Şifalı bitkiler




Ahmet Maranki Böbrek Dostu Bakla




Bakla protein bakımından en zengin sebzelerden biridir.

Özellikleri : Baklanın içeriğinde bol miktarda, protein, karbonhidrat, demir, kalsiyum, potasyum ve C vitamini bulunur. Kabuğu ile yenildiği taktirde, daha besleyicidir. Çiçekleri ilkbaharda toplanıp, gölgede kurutulur.

Önerilen Hastalıklar : Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. İdrar yollarını temizle, böbrek ağrılarını dindirir, böbrek iltihaplarını giderir.

Yan Etkileri : Birinci derecede soğuk olan bakla, vücutta gaz oluşumuna neden olduğu için karın şişliği yapabilir.


Ahmet Maranki

Bakla, Şifalı bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder