hepsişifa 4

30 Mart 2010 Salı

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Boy-Kilo Oranının Ölçütü

Zayıflama rejimleriyle ilgilenen tüm uzmanlar, kilo ve boy arasındaki ideal ilişkiyi gösteren çizelgeler hazırlamışlardır ve ne kadar kilo fazlası taşıdıklarını öğrenmek isteyenler de heyecanla izlemektedirler. Sayısı binlerce olan söz konusu çizelgelerden bazıları incelediğimizde bunların birbirlerinden farklı olduğunu belirledik. Örneğin bir Alman doktor 1,60 boy için 55 kiloyu uygun görürken, bir Amerikalı rejim uzmanı, aynı boy için 59 kiloyu, bir Fransız rejim enstitüsü ise de zalimce bir yaklaşımla 53 kilo 500 gramı uygun görmüştür. Hangisine inanmalı? Yapacağınız en iyi şey, kendinizi sağlıklı, hafif kıvrak hissettiğiniz dönemlerdeki kiloyu ideal olarak benimsemektir.

Boyu 1,70 olan siz beyefendi; 28 yaşında ve kilonuz 68 iken kendinizi çok mu iyi hissediyordunuz?
Ve boyu 1,60 olan siz hanımefendi; 23 yaşında 56 kilo iken herkes sizi canlılığınızdan ötürü çok çekici bulmaktaydı değil mi?
Demek oluyor ki ideal kilonuz budur. Ardan geçen yıllar için 2-3 kiloda fazlasını ekleyin ve çizelgelerle uğraşmaktan vazgeçin.

Tabii şimdi bize kaç kilo fazlalıktan sonra şişmanlık söz konusudur diye sorabilirsiniz. İşte yanıtı;

Sizi gerçekten rahatsız eden, ağırlaştıran, çirkinleştiren, elbiselerinizi genişletmeye zorunlu kılan, sizi spor ve danstan yoksun eden ya da uzun topuklu giymenize engel olan ilk fazla kilodan sonra şişmanlıktan söz edebiliriz. Belki bu sözünü ettiğimiz hoş sayılmayan durumu üçüncü veya onuncu fazla kiloda hissedebilecek. O zaman da yeter artık bu duruma engel olmalı diyeceksiniz. Ancak iş bu noktaya geldikten sonra bile oyunu yine siz yöneteceksiniz, tartı ve mezura değil. Gözleriniz, vücudunuz ve benliğiniz tehlikeli durumlara karşı tepki gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder