hepsişifa 4

31 Mart 2010 Çarşamba

Kramp Sebepleri ve Önlenebilirliği

Kramp bir doku spazmıdır. Kramp giren bölgelerde doku kasılır çok şiddetli bir ağrıya yol açar. Genellikle yaygın bir kramp çeşidi, uyku sırasında baldır adalelerinde oluşur ama sadece bu şekilde oluşmaz. Yaşayanlar bilir, uzun süre aynı pozisyonda kalmak da adale kramplarına yol açabilir.

Kramp yaşamamış insan yok gibidir. Hemen herkes hayatının belli bir döneminde krampı yaşamıştır. Yine de çoğu kişi için kramp, gelip geçici önemsiz bir rahatsızlıktır. Fakat bazı kişilerde bu böyle değildir. Eğer sık sık uykunuzu bölerek, şiddetlenerek artan kramplarınız varsa, doktora görünmeyi gerektirecek bir probleme sahip olabilirsiniz.

Bacaklarda, harekete bağlı krampların bir başka çeşidi ise omurgada sinir sıkışması ile alakalıdır. Eğer hareketleriniz sonucu bacaklarınızda kramp gerçekleşme olayı artıyorsa, mutlaka bir doktora görününüz. Aşırı terleme ve potasyum kaybı bu tip krampların en önemli nedenleri arasında gösterilmektedir. Fakat bu da sık rastlanan bir neden değildir.

Kramp anında yapabileceklerimiz;
Kramp giren kasa kompres ve masaj yapmayı deneyin. Sıcak banyoya daldırmak veya sıcak kompres uygulamak da bacağınızı rahatlatacaktır. O anda bu tip imkanlara sahip değilseniz, kasılan yeri yumuşak bir tavırla esnetmeye çalışmanız da faydalı olacaktır. Soğuk kompres de, adale spazmını azaltabilir veya gergin bir adaleyi gevşetebilir.

Krampsız bir hayat için; susuz kalmamaya dikkat edin. Fiziki çalışmalarınızdan önce mutlaka ısının. Sporunuza açma germe egzersizleriyle başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder