hepsişifa 4

30 Mart 2010 Salı

Diş Sağlığı Dikkat Ediyormuyuz

Aman dikkat! Dişleriniz kolayca çürüyebilir. Bu cümle oldukça sert gelebilir ama son derece gerçekçidir maalesef. Dişler 1.dereceden hayatı tehdit etmediğinden pek önemsenmezler genelde. Ama bu tamamen yanlış bir sanıdır. Sindirim sistemine varıncaya kadar birçok farklı organımız için son derece sıkıntı verici olabilirler. İlk önce dişlerin nasıl çürüdüğüne bir göz atalım isterseniz.

Diş üzerindeki bakterilerin oluşturduğu asit, diş minesinde oyuklar meydana getirir. Bu oyuklar genişleyerek diş minesinin iyice erimesine neden olur ve çürük büyüyerek dişte kocaman bir oyuk meydana getirir. Çürük, dişin içine doğru ilerledikçe ağrı şiddeti de artar.

Diş eti hastalıkları ise yine dişin en büyük sıkıntılarındandır. Diş eti hastalıklarının ilk belirtisi dişlerdeki kanamadır. Yine diş etlerinde kızarma ya da şişme olması, kötü koku ve ağızda kötü tat oluşması, diş etlerinde çekilmeler diş eti hastalıklarının belirtilerindendir.

Diş eti hastalıklarını önlemenin önemli yollarından ilki ve en önemlisi dişleri günde iki kez fırçalamaktır. Yine, diş taşı temizliği de unutulmamalıdır. Son olarak çok önemli gördüğümüz bir uyarı yapacağız sizlere; yemek yerken veya herhangi bir şey içerken, sıcak soğuk ayrımını iyi yapmalıyız. Yani sıcağın üstüne hemen soğuk veya tersini yapmamalıyız. Tabii ki genel olarak çok sıcak ve çok soğuk maddeler tüketmemek de bu konudaki önemli hususlardan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder