hepsişifa 4

14 Aralık 2009 Pazartesi

Siyah Üzümdeki Şifa



Prof. Dr. Ahmet Maranki: "Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin en önemli yolu siyah üzüm tüketmektir."
20/11/2009 - 17:34
Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyayı “Olağanüstü durum var. Büyük bir grip salgınıyla karşı karşıyayız. Buna tüm ülkeler ve yerel yöneticiler hazır olmalı” uyarırken, insanlar bağışıklık sistemini nasıl güçlendiririm?” sorusunun cevabını arıyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Prof. Dr. Ahmet Maranki, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolunun siyah üzüm tüketmek olduğunu söyledi.

İşte Maranki'den önemli tavsiyeler:

- Bağışıklık sistemi nedir?

İnsan sağlığını temin eden ve koruyan en önemli faktör vücudumuzun immün sistemi yani bağışıklık sistemidir. Bu sistem zayıfsa bu kişide her türlü iltihabi hastalık, psikosomatik hastalıklar ve hatta kanser dahi immün sistemi güçlü olan birine oranla çok daha kolay ortaya çıkabilir. Bu sisteminin gelişmesi için bebeklikten başlayarak yaşamın her devresinde gerekli itinanın ve dikkatin gösterilmesi gerekir. Bunun için de konuyla ilgili bilinçli olmak gerekir.

- Bağışıklık sistemi neden zayıflar ya da çöker?

Bağışıklık sistemi, çok komplike bir sistem olup, vücudu bakteri ve virüslere, birçok yabancı maddeye ve kanser hücrelerine karşı koruyan milyarlarca kan hücresi ve proteinlerin organize bir şekilde çalışması sonucu ortaya çıkan ve vücut için hayati değeri olan bir faaliyettir. Yaşlılıkta immün sistem zayıflar ve hastalıklar daha kolay yerleşir. Bu nedenle belli bir yaştan sonra vücut için gerekli temel gıdaların yanında, immün sistemi kuvvetlendiren ek doğal ürünlerin alınmalarının yararlı olacağı inancındayım. Bu fikirden hareketle immüniteyi olumlu yönde etkileyen çeşitli vitamin, mineral ve ürünler kullanılmasını tavsiye ederim.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için önereceğiniz en doğal bitki, meyve ya da sebzeler nelerdir?

Tabiatta yaratılan hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Bize düşen bunlardan istifade etmektir. Alfa, soya, kapari, ekinezya gibi bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğunu uzmanlar açıklamıştır. Konuyla ilgili çok sayıda araştırma mevcuttur. Siyah üzümü de unutmamak gerekir. Üzüm immün sistemini güçlendirdiği için hastanın tedaviye daha çabuk cevap vermesini sağlar.
Siyah üzüm kanı sulandırarak kansızlığa iyi gelir. En önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesidir. Kişilerin grip gibi viral enfeksiyonlardan korunmaları için bol miktarda doğal siyah üzüm tüketmelerini öneririm. Karaciğer rahatsızlıkları ve demir eksikliğinde de faydalı bir meyvedir.

- Neden siyah üzüm?

Bilimsel araştırmalarla kanıtlanan siyah üzümün, kanser hastalarında besin destek ürünü olarak kullanılması önerilmektedir. Siyah üzümün kabuğunda bulunan “resveratrol” adı verilen doğal antibiyotiğin, özellikle lösemi hastalarında etkili olduğuna ilişkin araştırmalar son yıllarda yayımlandı. Bununla ilgili bir çalışma 33. Ulusal Hematoloji Kongresinde ikincilik ödülü aldı. Nature gibi dünyanın belli başlı dergilerinde bu maddenin kanser hücrelerine karşı etkili olduğu gösterildi ve çalışma çok hızlı ilerliyor. Hatta KML türü kanserli hastalarda çok etkin olan “Glivec” ilacına direnci olanlarda bile bu maddenin etkili olduğu ortaya çıktı. Bazı bilim adamları kemoterapiden sonra değerlerinde düşme olan trombosit ve lökositlerin toparlanmasında bu maddenin etkili olduğunu gösteren çalışmalar ortaya koydu. Literatüre geçen çok başarılı sonuçlar var. Unutmamak gerekir ki antikanserojen etkisi olan bu madde alternatif bir tedavi değil, ilaçla beraber alınması gereken tamamlayıcı bir üründür.

Ahmet Maranki

2 yorum:

  1. as,çocukluğumda çok tüketilirdi hatta okula giderken cebimize konurdu..şimdi çocuklara bakıyorum ilaç gibi bakıyorlar neymiş çekirdeği varmış akşam çocuklarlada bu konuyu konuşmuştuk çekirdeğininde faydası olduğunu..RABBİM,hiç bir şeyi eksiksiz yaratmamış bizlerde bilinçli tüketsek ne iyi olur..A.E.O

    YanıtlaSil
  2. Benim babam devamlı bulundurur hiç eksik etmez yer bizlerde söyler yiyin hatta çekirdeğini iyice çiğneyin şifa orda diyordu.Bende çekirdekli sevmezdim ama son zamanlarda yemeye başladım.

    YanıtlaSil