hepsişifa 4

29 Aralık 2009 Salı

KAŞINTI - EGZAMA

Bazen alerjik ve mikrobik olabilir. Genellikle karaciğerden kaynaklanır. Karaciğer istemediği maddeleri vistül (yolla) zayıf bulduğu el, ayak v.s yerlerde kaşınma, sulanma, sivilcelenme şeklinde dışarı atar.

Bitkilerle Tedavisi

1) Perhize dikkat edilir: Perhizsiz karaciğer hastalıklarının iyileşmesi çok zordur. Perhiz edilecek gıdaları başta zikrettik. Tedavinin dört ayaklı olması gerektiğini belirtmiştik.
Stres: Karaciğer hastalıkları genellikle stres ve deprasyon sonucu oluşur. Bunun için 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı normal soğuk olarak her gün iyi olsanız da içmeye devam ediniz.
Mide: Karaciğer hastalıklarının ilk basamağı, Diş temizliğidir, dişler misvakla devamlı te*mizlenir.
Her yemeğe başlarken halis zeytinyağı, kepekli ekmeğe bandırılıp yenir.
200 gr çam sakızı, 100 gr çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak aç iken günde 3 defa 1'er tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.
Okaliptüs yaprağı ıhlamur gibi kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Bağırsak: Midede uyguladığımız kür aynen uygulanır.
İncir, elma,hurma 1, kabak tatlıs armut devamlı yenir.



Karaciğeri temizleme ve güçlendirme:
Karaciğer hastalıklarının 4. etap tedavisi olup, basittir. Tabiiki diğer 3'ü ile bareber yapılırsa.

Şahtere, kekik, deve dikeni karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak normal soğuk içilmeye devam edilir.
Zeytinyağlı enginar yemeğine devam edilir.
Enginar yaprağı, civan perçemi kaynatılıp ıhlamur gibi kaynatılarak balla tatlandırılıp (normal soğuk) günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Deve sütü, yoğurt yenir.
Greyfurt, turunç, hurma 1 yenmeye devam edilir.
Çörekotu, kekik, misvak, az sinameki karışımı kaynatılıp içilir.
Karaciğer hastalıklarında beslenme çok önemlidir.
Bu batı tarzı beslenme, konsantre güçlü gıdalar terkedilmelidir.
PERHİZ şarttır.
Tedaviniz sabırla mümkündür.
Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder