hepsişifa 4

19 Ocak 2010 Salı

Tarçının faydaları,


İbrahim Saraçoğlu hocamız tarçının faydalarına değinmiş.
Haftada en az dört kere kabuk tarçının çayını içtiğini ve onbeş-yirmi gün ara
verdiğini bahsetmiş.Kabuk tarçının faydaları



· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirir.
· Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
· Stresi ve gerginliği alır.
· Migrene karşı önleyicidir.

Tarçının güçlü bir antioksidan ve potasyum deposu olduğunu söylemiş hocamız.

İbrahim Saraçoğlu

18 Ocak 2010 Pazartesi

Isırgan Otunun Faydaları:

Isırgan Otunun Faydaları: Isırganotu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır kaynatılmaz.


Isırganotu Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır. Kan yaptırıcı özelliği sayesinde, kansızlık solgunluklarında, alyuvarlar eksikliğinde, anemi de yardımcı olur. 2 sap ısırgan otunu bir su bardağı kaynar suyla demleyip 3 - 4 dakika ocakta kaynatıp 10 dakika dinlendirilir ve süzüldükten sonra saç diplerine masaj yapılırsa yıpranan saçlar eski sağlığına kavuşur, saç dökülmesi durur, eğer kökleri ölmediyse saçlarınız yeniden çıkmaya başlar. İştah açıcı özelliği vardır. Egzama ve çıbanlara karşı faydalıdır. İdrarı arttırır ve kanı temizler. İdrar yolları hastalıkları ve idrar yolları iltihaplanmasında faydalıdır. Vücuttaki ödemin engellenmesi tedavilerinde etkilidir. Halk arasında kansere iyi geldiği ve kansere karşı korunmada etkili olduğu bilinmektedir.

Isırganotu Nasıl Tüketilmelidir: Isırgan otu salatalarda ve yemeklerde kullnıldığı gibi, çay olarakta tüketilebilir. Çayını kaynatmamak gerekir, kaynar suda bekletilerek hazırlanmalıdır.

17 Ocak 2010 Pazar

Kuşburnunun Faydaları


Tansu Çillerden sonra unutuldumu? valla biz tansuyu unuttuk ama kuşburnunu unutmadık memlekete ve insanlığa tansudan daha yararlı olduğunada kesinlikle ikna olduk buyrun sizde ikna olun.......


-Bağışıklık sisteminin lojistik tedarikçisi gibi çalışır
-Kırgınlık yorgunluk durumlarında enerji verebilir
-Böbreklere faydalıdır
-Yaraların hızla iyileştirilmesine katkıda bulunur
-Kanı temizler
-Böbrek taşlarını temizler
-Mide kramplarına karşı etkilidir
-Selülite iyi geliği söylenmektedir
-Gözlere çok faydalıdır çünkü içeriğinde A vitaminide barındırır
-Cide güzellik katar
-Yeni kan hücreeri yapımına katkıda bulunur
-Kansere krşı vücuda destek verir

Ananasın Faydaları


ooo kim bulada kim yiye hemde azıcık pahalı filanmı diyorsunuz? Ohalde ananası birde bizden dinleyin baştan söyleyelim fikirlerinizi değiştireceğimiz için özür dileriz....

Demir ve kalsiyum kaynağıdır.Vitamin A,vitamin B ve vitamin C ihtiva eder bünyesinde

-Sindirime yardımcı olur
-Vücutta tututalan gereksiz suyun hızla atılmasına yardımcı olur
-Yediğimiz yiyecekler arasında pek bulunmayan manganezide içeriğinde barındırır
-Bağışıklı istemine yardımcı olur
-Kilo verdirmeye yardımcı olduğu iddi edilmektedir
-Cilde güzellik katar
-Yüksek tansiyonu olan insanlar faydalı olabilir
-Mide asidini düzenler
-Doyurucu bir meyvedir
-Kireçlenme düşmanıdır

13 Ocak 2010 Çarşamba

ANEMİ (KANSIZLIK) İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM



Selamün Aeyküm

Bana çok uzun gelen bir süredir sizlerden ayrı kaldım.

Ve bloğumu çok özledim bloğumu yokluğumda yalnız bırakmayan,

tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim sizleri Allah için seviyorum.

sağlığım ve vaktim oldukca hepinizin ziyaretlerinize de geleceğim.

Hepinizin bildiği gibi Kurban Bayramında Annemi kaybettik.

Bundan sonra göğüs ağrılarım başladı ve sıklaştı.

Mecburen Hastahaneye Doktora gitmek zorunda kaldım.

(Kaldım diyorum çünkü 5.5 yıl önce eşimi bir hastahanenin

acil bölümünde gözlerimin önünde kaybetmek bende,

hastahane ve doktordan kaçış başlattı.)

7 ocak Perşembe günü

doktora gittim muayene ve yapılan tetkiklerden sonra

8 ocak Cuma gününe Anjio yapılmasına karar verildi.

Anjio yapıldı çok şükür,ciddi bir şey çıkmadığını söyledi doktor.

Daha sonuçları almadık bir kaç gün içinde gidecğim doktoruma.

İşte böyle Hayat

öyle sürprizlerle doluki insan başına ne geleceğini bilemiyor
.
Hepimize sağlıklı günler Duası ile Allah'a Emanet olun.


ANEMİ (KANSIZLIK) İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM


1. Alyuvarların normalden ufak olup, normalden daha az hemoglobinleri olması.

2. Alyuvarların normalden iri olup, normalden daha fazla hemoglobinleri içermeleridir.

Bu iki durumda da alyuvarların sayısı normalden azdır.

Kansızlığın Nedenleri : Demirin yetersiz alındığı durumlarda alyuvarların yapımında oluşan bozukluklar, şiddetli adet kanamaları, kronik böbrek rahatsızlıklarında kan yapımının bozulması, bağırsak hastalıklarında demirin sindirim sisteminde yetersiz emilimi gibi nedenleri vardır.Tedavisi nedenin tedavisi esasına dayanır.

Kansızlık (Anemi ) Olan Kişiler Neler Yemelidir?

Anemi sorunu olan kişilerin genellikle zayıf ve kuvvetsiz bir bünyeye sahip olmasından ötürü bünyelerini güçlendirmeleri için :

Et ve et ürünleri : Izgara olarak taze dalak, karaciğer özellikle dana ciğeri, beyin haşlama, az pişmiş sığır bifteği.

Baklagiller : Kuru baklaların tümü.

Süt Ürünleri : Yoğurt,

Sebzeler : Sarımsak, kereviz, kuşkonmaz, ıspanak, pırasa, soğan, lahana, dolmalık biber, maydanoz, zeytin,

Meyveler : Turunçgiller, taze üzüm, erik, elma, armut, kavun, karpuz, kestane, ceviz,

Sıkma su olarak : Pancar suyu nar suyu, limon veya turunçgiller suyu gibi gıdalarla kendilerini beslemeleri gerekmektedir.

Bu besinlerle beslenmeleri anemisi olan kişilerde oldukça faydalı olacaktır.

Kansızlık (Anemi) İçin Şifalı Bitkiler

* Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu konulup kaynadıktan sonra süzülerek sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* İyice kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu yaprakları bir fincan kaynar suyun içine içine atılıp kısa bir süre demlenmesinden sonra süzülerek sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kantaron katılıp kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç defa aç karnına birer çay fincanı içilir.

* Bir fincan kaynar suyun içine içine dövülüp toz haline getirilmiş bir çay kaşığı ardıç tohumu katılıp demlenmesi için bekledikten sonra günde üç fincan içilir.

* Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı oğul otu konulup kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç fincan olmak üzere içilir.

* Böğürtlen şurup yapılıp içilir.

* Yarım litre inek sütünün içine bir yemek kaşığı ince rendelenmiş tatlı badem ilave edilip kaynatılıp , ılıdıktan sonra bir fincan üzüm pekmezi ile karıştırılarak gün içinde iki kere içilir.

* Bir litre suyun içine bir avuç andız otu konulup kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç fincan olmak üzere içilir.

5 Ocak 2010 Salı

Pekmezin Faydaları


Pekmez, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır.


Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.
Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom

içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur. Ve insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir.

ÜZÜM PEKMEZİ

Vücuttaki kanı arttırır

Enerji verir

İştah açar

Hamilelikta ve bebek gelişiminde çok faydalıdır

Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir

Damar sertliğine iyi gelir

Kan dolaşımını rahatlatır

DUT PEKMEZİ

Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.

Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.

Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.

Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.

Sporcular için bir enerji deposudur.

Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.

Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.

Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.

Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır

KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ

Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler

Kalbi takviye eder

Vücudu güçlendirip dinamize eder

Kansızlığa birebirdir

Dişleri besler Kemikleri güçlendirir

Bağırsakları çalıştırır

Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır

Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir

akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.

ANDIZ PEKMEZİ

Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.


Alıntı.

Taze Yeşil Fasulyenin Faydaları...

Yaz mevsiminin en çok tüketilen sebzesi sanırım, taze fasulye. Zeytinyağlısı veya diğer çeşitlieri, hangisi olursa olsun, son derece sağlıklı ve faydalı bir sebze. Besin değeri çok yüksek olan taze fasulye dünyanın çok yerinde bolca tüketilen önemli bir kültür bitkisidir. Orta Amerika kökenli olan bu bitki 250 yıl önce anadoluya gelmiş ve çok geniş bir alana yayılmıştır.

* Taze fasulyede A,B1,B2VE C vitaminlerince zengindir.
* Taze fasulyede vucütta biriken asidi nötralize edebilecek baz fazlalığıda mevcuttur.
*Fasulyenin hazım olabilirlik oranı %84 dür.
* Ayrıca fasulye baklalarında bulunan phasol ve phaseolin maddelerinin şeker hastalığında kullanılan insülin karekterinde olduğu ve bu yüzden kandaki şeker miktarının düşürülmesinde kullanıldığı bilinmektedir.
* Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, genç-ihtiyar herkese tavsiye ediyor.
* Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok fayda verdiğini bildiriyor.
* Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
* Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.

4 Ocak 2010 Pazartesi

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler


Kivi:
Günlük C vitaminine mi ihtiyacınız var?
Bunun için biraz kivi yemeniz yeterli. Çünkü kivi,
portakaldan daha fazla C vitamini ile en az muz
kadar potasyum içeriyor.



Mangosteen:

Güneydoğu Asya'ya özgü olan meyve,
Mayo Clinic'in sitesinde rapor ettiği gibi önemli derecede
antiinflamatuar etkiye sahip. Tropikal olan bu meyve, aynı zamanda zengin bir antioksidan kaynağı ve laboratuarda antiinflamatuar etkiye
sahip kimyasallar içeriyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler




Noni meyvesi: Güneydoğu Asya'ya özgü olan meyvede bol miktarda antioksidan bulunuyor. Yüksek kan basıncını düşürmeye ve mafsal ağrısnı hafifletmeye yardımcı oluyor.



Seabuckthorn (Yalancı iğde): Yumuşak ve sulu olan meyve Avrupa ve Asya'da yetişiyor. C vitamini bakımından zengin olan yalancı iğde bağışlık sistemini destekliyor.

3 Ocak 2010 Pazar

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler




Goji Berry (Kurt Üzümü): Çin, Moğolistan ve Tibet'te Himalayalar'da bulunan, ülkemizde kurt üzümü olarak bilinen meyve, 6 bin yıldır, herbalistler tarafından karaciğeri korumak, görüş bozukluğuna yardımcı olmak, bacakları güçlendirmek, bağışıklık sistemini desteklemek ve anti-aging olarak kullanıyorlar. Bu üzümlerde, gözün retinasını koruyan karoten içeren maddeler bulunuyor.



Kızılcık: Sadece idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşmada etkili olmayan kızılcık, hücreleri serbest radikaller diye bilinen bileşiklere karşı koruyan antioksidanlarla dolu.




Yaban Mersini: Kuzey Amerika'ya özgü yaban mersini bu ülkede temel bir besindir. Küçük yaban mersinleri antioksidanlarla dolu ve aynı zamanda yaşlanmayı önlüyor, beyin ve görme fonksiyonunu geliştiriyor.

Bağışıklığı sistemini güçlendiren meyveler



Avokado: Yumurta şeklindeki meyve, kanser, kalp ve şeker hastalığı riskini azaltan sağlıklı tekli doymamış yağ içeriyor.





Gribin yaygın olduğu bugünlerde bağışıklık sistemimizi güçlendiren 10 meyve Nar: Antioksidan deposu olan nar, beyin için faydalıdır. Gerçekte, bazı araştırmalar bir narın içinde yaklaşık 600 tanesi olan meyvenin yeşil çaydan 3 kat daha fazla antioksidan içerdiğini gösteriyor.




Acai Çileği: Güney Amerika yağmur ormanlarında yetişen çilekte, omega yağ asitleri, protein ve lifin yanında yaban mersininden 2 kat daha fazla antioksidan bulunuyor. Oldukça güçlü olan meyve hakkında yapılan bazı araştırmalar, laboratuar çalışmalarında kanser hücrelerini öldürdüğünü gösterdi.

GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İÇİN BİR FORMÜL


Göbek bölgenizde biriken yağlardan kurtulmak istiyorsanı, Dr İbrahim saraçoğlunun önerisi, tam sizler için. Çok etkili olan bu tarifimiz, aynı zamanda, selülitlerinizden kurtulmanızı da sağlayacak bir formül.
GEREKLİ MALZEMER:
* 4 yaprak lahana,
* 25 dal maydonoz,
* 1 limon,
* 1/2 lt su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Suyu kaynatıp, lahana yapraklarını içine atın ve 3 dak kaynatın. Ardından maydononozları ilave edip, 3 dak daha kaynatın. Soğuduktan sonra, süzün ve içine limon sıkarak, günde 2-3 defa içmek yeterli olacaktır.

Dr İbrahim saraçoğlu

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN HEMOROİD İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER


Hemoroid, pek çok kişide görülen bir sağlık sorunu. Makatta bulunan, damarlarda oluşan varis olarak tanımlanan bu rahatsızlık için, cerrri olmadan kurtulmak isteyenler, İbrahim Saraçoğlunun önerilerine kulan verin.
1. ÖNERİ :

ÇEMBER BİTKİSİ KÜRÜ ; 1 bardak suyun içine, çember bitkisinin yapraklarını (kesinlikle kökleri değil) koyup kaynatın. Elde eetiğiniz bitki suyunu, 10-15 gün için.
2. ÖNERİ :
DEREOTU KÜRÜ : Yemeklerden 10 dakika önce, günde 3 defa 1 yemek kaşığı dere otu yenilir.

İbrahim Saraçoğlu

2 Ocak 2010 Cumartesi

MARUL VE FAYDALARI


Salatalarımızın değerli malzemesi, lezzetsi sebzesi. Maruldan bahsediyoruz. Marulun bilinen bilinmeyen pek çok faydası mevcut.
* En büyük faydası,....
bol miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik erimesine karşı son derece faydalı. Diğer faydalarına gelince ;
* Sinirleri yatıştırır.
* Uykusuzluğu giderir.
* Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
* Erkeklerde aşırı cinsel istekliliğin azaltılmasında kullanılır.
* Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır.
* Basur memelerinde faydalıdır.
* Kandaki şeker miktarını düşürür, kanı temizler.
* Nekahat devresinin kolay atlatılmasında yardımcı olur.
* Bol idrar söktürür.
* Romatizma tedavisinde de yararları görülen bitki, karaciğer ve dalaktaki şişkinlikleri indirir.
* Göğsü yumuşatır.
* Böbrek iltihaplarında iyidir.
Ayrıca ; Marul suyu, ergenlik sivilcelerini giderir, yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası, kan çıbanı, apse ve yanıklarda kullanılır. Asabi öksürükleri keser. Anne sütünü artırır.

Dereotunun Koruyucu Gücü Faydaları


Günlük yaşamımızda tükettiğimiz meyve, sebze, bakliyat veya baharat, belli bir müddet öngörülen hazırlama ve uygulama şekliyle düzenli olarak alınırsa bunların hastalıklara karşı önleyici, koruyucu ve yardımcı tedavi gücünden faydalanabilinir.

Her bitkinin kendine özgü kimyası vardır. Eğer bu kimyayı iyi bilirsek amacımıza uygun bir şekilde kullanabiliriz.

Bugün sizlere sofralarımızdan eksik olmayan bir bitkiden dereotundan bahsetmek istiyorum. Dereotu (Anethum graveolens), taze bakla yemeğinin vazgeçilmesidir. Beslenme kültürümüzde yeri olan dereotunun sapları ve yaprakları zengin E-vitamini deposudur.

Sapı da faydalı

C-vitamini bakımından öylesine zengindir ki, miktar olarak E-vitamininin en az on katı kadardır. Dereotunun, tiroid fonksiyonları üzerinde etkili olan ana etkin maddelerinden bir tanesi anethole etkin maddesidir. Anathole dereotunun saplarında, yapraklarında ve köklerinde de bulunmaktadır. Ancak dereotunun kökleri bu amaçla tüketilmemelidir.
Dereotunun kullanılacak olan kısımları sadece ve sadece sapları ve yapraklarıdır.

Yeri gelmişken belirtmekte fayda görüyorum, tek başına (saf halde) anethole etkin maddesinin alınması (örneğin, tablet olarak) etkili değildir. Kür olarak kullanırken dereotunu bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Anethole’ün etkili olabilmesi için beraberinde dereotunun yapraklarında bulunan beta-caryophylenne, isorhamnetin ve dillanoside gibi daha birkaç tane yardımcı ve fonksiyonel etkin maddelerine de ihtiyaç vardır.

Tiroidi kendine getiriyor

Dereotu hem hipotiroid (tiroidin yavaş çalışması) hem de hipertiroid (tiroidin hızlı çalışması) durumunda etkilidir. Haşimato hastalığı (tiroid iltihaplanması) durumunda etkili değildir. Tiroid nodüllerinin yok edilmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Gerek tiroid nodüllerinin yok edilmesinde, gerekse de tiroidin tekrar dengeli çalışmasında ideal bir yardımcıdır. Dereotu kürü, hekimin önerdiği ilaçlar kesilmeden uygulanmalıdır.

Üç aylık hekim kontrollerini ve tahlillerinizi mutlaka yaptırınız. Tahlil sonuçlarına göre hekiminiz kullandığınız tiroid ilacını azaltabilir veya kestirebilir. Dereotu kürünü uygulayıp nodüllerinden ve tiroid ilaçlarından kurtulmuş eski sağlığına kavuşmuş çok sayıda hasta tanımaktayım.

Günün kürü

Anne sütünü artırıcı

Bir hafta boyunca öğle ve akşam yemeklerinden önce birer tutam (dört-beş gram) taze dereotu tüketilmesi anne sütünü artırmakta etkili olabilmektedir. İleri dönemlerde tekrar azalma olduğunda aynı şekilde bir haftalık taze dereotu tüketimi yeterli olacaktır.

Hipotiroid veya Hipertiroid durumunda

Tiroid şikâyetleri başlamak üzere olan hastaların imdadına yetişir. Eğer hekiminiz tiroid hormon düzeylerinizin takip edilmesini önerdiyse ve düzelmediği takdirde ilaca başlayacağını söylediyse, destekleyici dereotu kürüne başlayabilirsiniz. Hipotiroid veya hipertiroid hastası iseniz ve de ilaç kullanıyorsanız dereotu kürünü uygularken, hekiminizin önerdiği tiroid ilaçlarınızı mutlaka kullanınız.

Kendi kendinize ilaçlarınızı kesmeyiniz. Üç aylık hekim kontrollerini ve tahlillerinizi mutlaka yaptırınız. Tahlil sonuçlarına göre hekiminiz kullandığınız tiroid ilacını azaltabilir veya kestirebilir. En az üç ay boyunca, sabah, öğle ve akşam öğünlerinden önce birer tutam (dört-beş gram) taze dereotu tüketilmelidir.

Hemeroid (basur)

Hemeroid şikâyetleriniz sık sık tekrar ediyor ise, sofranızda öğünlerin öncesinde dereotu tüketimine önem veriniz. Yılda birkaç kez birer haftalık uygulayacağınız dereotu kürü, hemeroid şikâyetlerinizin tekrarına karşı iyi bir önleyici güç oluşturacaktır.

Emziren anneler

Anne sütünün yerini hiçbir şey dolduramaz. Bebeklerin anne sütünü uzun süreli almaları çok önemlidir. Doğum sonrası dünyaya gözlerini açan bebekler çok hızlı gelişirler. Bebeklerin ilk aylarında metabolizmaları çok farklı çalışır.

Henüz birçok enzimleri gelişmemiştir. Gün ve gün hızlı bir gelişim içerisindedirler ve çevre şartlarına uyum sağlamakla mücadele ederler. İşte bu gelişim ve uyum sürecinde onların en büyük desteği anne sütü olmalıdır. Emziren annelerin sütlerinin erken azalmasına karşı veya “sütüm yetmiyor” diye düşünen annelerin imdadına dereotu yetişir.
Kaynak: Bydigi Forum http://www.bydigi.net/sifali-bitkiler/345749-dereotunun-koruyucu-gucu.html#post2432070

Hamilelerin dikkatine

Doğum sonrası bazı anneler, hipotiroid veya hipertiroid rahatsızlıklarına yakalanabilmektedirler. Onlara önerim doğumdan sonra zaman zaman haftalık olarak dereotu kürünü uygulamalarıdır.


Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Ayvanın Faydaları


Ayvanın faydaları bir çoğumuzca malumdur.Kış mevsimi için mükemmel bir meyve olan ayvanın bilinmedik yararları.

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceği olan ayvanın kalbe ve mideye kuvvet verdiği, ağız kokularını yok ettiği bildirildi.
Akdeniz ve Asya ülkelerinde yetişen ve 'kışın habercisi' olarak bilinen ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğu biliniyor.
Ayva şurubu ile gargaranın boğaz iltihaplarına, çiçekleri bal ile karıştırılarak macun yapılırsa yemeklerden sonra alınmak suretiyle kalbe kuvvet verdiği ve zihni berraklaştırdığı ifade edildi.
KIRIŞIKLIKLARI DA GİDERİYOR
Ayva çekirdeğinin ise göğüs tıkanıklığında, öksürük tedavisinde, ekzema tedavisinde, deri çatlaklarını gidermede kullanıldığı kaydedildi. Ayvanın merhem yapılarak kullanılması halinde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderdiği, ciltteki kurumaya karşı da etkili olduğu bildirildi

Kestane ve Faydaları


Soğuk kış gecelerinin harika lezzeti kestane tam bir sağlık iksiri. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane; kış aylarının kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara hayli iyi geliyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin diğer özelikleri ise şöyle:
* Kandaki yüksek kolesterolü düşürür.
* Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler.
* Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
* Potasyum eksikliğinden yakınanlar için etkili bir ilaçtır.
* Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önler.
* Çok önemli bir enerji kaynağıdır.
* Kansere karşı koruyucu olduğu da düşünülüyor.

BÖBREK RAHATSIZLIKLARI


- Adaçayı bir miktar kurutulup 1 litre suda kaynatılırak içildiğinde böbrek ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir.

- Anason tohumları toz haline getirilip, üzüm şırasına karıştırılarak içildiğinde böbrek taşlarını düşürür.

- Armut, böbrekleri çalıştırır.

- Arpa nın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı böbrek ve safrakesesi taşlarının sebebiyet verdiği ağrılara, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir.

- Andız otu üzüm şırasının içinde bir ay bekletilip içilirse böbrek, mesane ve safra kesesi taşlarının oluşumunu önler.

- Domates, pırasa, armut ve üzüm safra ve böbrek taşlarına iyi gelir. Domates, sıcak aylarda bol miktarda yenilirse, böbrek ve kan dolaşımını rahatlatır. Domatesten tam olarak yararlabilmek için daima çiğ yemelidir.

- Hint safranı kökü ve çalısı kaynatılarak içildiğinde karaciğer ve safrakesesi rahatsızlıklarını giderir.

KABIZLIK


Kabızlık çok insanın büyük bir sorunudur.Bunun için yapılması gerekenler öncelikle hareketli olmamız gerekir.Bol sebze ve meyve tüketimi gereir.


- Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir.

- Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.

- Erik in kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaçtır. Erikleri akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yemek, üzerine de suyunu içmek yararlı olur.

- Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse kabızlığa iyi gelir. Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir.

- Gül yapraklarının dip kısmı kesilmeden reçel yapılırsa kabızlığa iyi gelir.

- Ispanak hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.

- Keten, bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.

- Taze incir kabızlığı giderir. Kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karnına yenirse bağırsakların faaliyetini arttırır.